Nakkesmerter

Nakkens anatomi

Nakkens funksjon er kompleks, og har en sentral rolle i vårt bevegelsesapparat. Nakken er den mest mobile delen av ryggsøylen og består av 7 nakkevirvler med mellomvirvelskiver. Mellom virvlene er det en rekke små ledd, muskler, nerver, ligamenter og sener. Alle disse strukturene kan ved skade eller sykdommer føre til smerter i nakken.

Nakkesmerter

Nakken fungerer som en link mellom hodet og overkroppen, og kommuniserer gjennom muskel- og skjelettsystemet, nervesystemet og det venøse systemet. Det er derfor smerter i nakken ofte kan gi smerter i naboområder som hode, skulder og arm da muskulatur, ledd og nerver binder områdene sammen.

Vanlige årsaker

Det er mange faktorer som spiller inn ved nakkesmerter. Den hyppigste årsaken til smerter i nakken er stram og øm muskulatur, etterfulgt av en rekke andre årsaker som kink, cervicogen hodepine (nakkehodepine), skiveprolaps, spondylose (forkalkninger i nakken), nakkesleng og fibromyalgi.

Utredning og behandling

Hos oss går vi grundig igjennom din sykehistorie for å kartlegge hvilken behandling som passer deg som pasient best. Muskulatur, skjelett, nerver og betennelser produserer ofte forskjellige typer smerter og har ulikt smertemønster. Derfor bruker vi god tid på sykehistorien med pasienten for å danne et bilde av hvor symptomene er lokalisert, og hva slags symptomer det er snakk om. I behandlingen benyttes det en rekke teknikker for å gjenopprette normal funksjon i ledd, muskler, nervesystem og bindevev.

Du kan lese mer om gangen i behandlingen hos osteopaten på "hva skjer hos osteopaten"

Tips og triks

Jo raskere du kommer tilbake i bevegelse og normal aktivitet, desto raskere blir du smertefri. Sitter du mye stille eller har en ensformig arbeidsstilling kan det lønne seg å tøye og strekke i noen sekunder.

TLF: 948 45 645  |  E-post: osteopat.lundsten@gmail.com  |  Myrveien 12, Ås

  • Facebook - svarte sirkelen
  • Instagram - svarte sirkelen