Knesmerter

Kneets anatomi

Kneet er overgangen mellom låret og leggen. Kneet består av selve leddet, kneskålen, leddkapselen, ligamenter og korsbånd som holder leddflatene sammen, samt menisker som fungerer som en slags støtdempere. Kneet har også en rekke nerver og blodkar som forsyner kneet med næring. Kneet kan strekkes ut og bøyes.

Knesmerter

Det er mange årsaker til smerter i kneet. Det er et stor ledd som utsettes for store belastninger. Du finner mange ulike strukturer i leddet, som ben, brusk, leddhinner, menisk, leddbånd og slimposer. Alle disse strukturene kan potensielt skape smerter i kneet.

Vanlig årsaker

De vanligste årsakene til knesmerter er overbelastning av kneet, slitasjeforandringer i leddet, giktsykdom og skader som leddbåndskader, meniskskader og brudd. De fleste tilfeller kan sees i sammenheng med idrettsskader som håndball, fotball, alpint og ensidig belastning.

Utredning og behandling

Hos oss går vi grundig igjennom din sykehistorie for å kartlegge hvilken behandling som passer deg som pasient best. Muskulatur, skjelett, nerver og betennelser produserer ofte forskjellige typer smerter og har ulikt smertemønster. Derfor bruker vi god tid på sykehistorien med pasienten for å danne et bilde av hvor symptomene er lokalisert, og hva slags symptomer det er snakk om. I behandlingen benyttes det en rekke teknikker for å gjenopprette normal funksjon i ledd, muskler, nervesystem og bindevev.

Du kan lese mer om gangen i behandlingen hos osteopaten på "hva skjer hos osteopaten"

TLF: 948 45 645  |  E-post: osteopat.lundsten@gmail.com  |  Myrveien 12, Ås

  • Facebook - svarte sirkelen
  • Instagram - svarte sirkelen