Fot og ankelsmerter

Fotens anatomi

Foten består av en rekke små knokler og ledd. Det er den nederste delen av benet, som overfører vekten og bevegelsen av kroppen til underlaget. Det er et spesielt viktig område i kroppen, da det er denne delen som treffer underlaget først ved de fleste typer aktiviteter, som for eksempel ved løping og hopping. Foten er bygget for styrke, stabilitet og balanse. Foten er også fintfølende ved at den registrerer underlaget under oss.

Fot- og ankelsmerter

Plager i fot og ankel er svært vanlig av ulike årsaker. Foten og ankelen er utsatt for både akutte skader og belastningsskader over tid, da foten er den kroppsdelen som treffer underlaget først i de fleste aktiviteter. Akutte skader forekommer svært hyppig i idretter som håndball, fotball og alpint. En skade oppstår ved at muskulatur, sener eller leddbånd utsettes for plutselig belastning som er større enn hva vevet tåler. Det er som oftest et uhell som skyldes akutte skader. Akutte skader kan også komme av overtrening over tid, da overtrening svekker strukturene omkring skadestedet på forhånd, slik at det blir mer sårbart for en eventuelt akutt skade.

Vanlig årsaker

Årsaken til smerter og plager i fot og ankel kan være mange, det er derfor viktig å undersøke smerter og plager som har vedvart over tid. Vanlige plager i fot og ankel kan være smerte og irritasjon av senefester og bindevev i fotsålen, som kan føre til smerte i fotsåle/hæl, hevelse, instabilitet i ankelledd etter overtråkk og benhinnebetennelse.

Utredning og behandling

Hos oss gjøres det en grundig sykehistorie for å kartlegge hvilken behandling som passer deg som pasient best. Muskulatur, skjelett, nerver og betennelser produserer ofte forskjellige typer smerter og har ulikt smertemønster. Derfor bruker vi god tid på sykehistorien med pasienten for å danne et bilde av hvor symptomene er lokalisert, og hva slags symptomer det er snakk om. I behandlingen benyttes det en rekke teknikker for å gjenopprette normal funksjon i ledd, muskler, nervesystem og bindevev.

Du kan lese mer om gangen i behandlingen hos osteopaten på "hva skjer hos osteopaten"

TLF: 948 45 645  |  E-post: osteopat.lundsten@gmail.com  |  Myrveien 12, Ås

  • Facebook - svarte sirkelen
  • Instagram - svarte sirkelen