Armsmerter

Hånden og armens anatomi

Armen består av et overarmsben og to underarmsben, samt håndleddet som består av en rekke små knokler og ledd. Overarmen er det leddet som forbinder overkroppen med kroppen via ledd og muskulatur. Det er også en rekke muskler, sener, leddbånd og et stort nettverk av nervetråder i arm og håndledd.

Håndsmerter

Smerter og plager i arm kan i noen tilfeller skyldes feilfunksjon i selve armen, i andre tilfeller kan det være forårsaket av problematikk i nakken som gir utstrålende smerter i armene. Skulderen kan også gi smerter ut i arm i form av triggerpunkter i muskulaturen. I noen tilfeller kan man også oppleve nummenhet i arm.

Vanlig årsaker

Det finnes en rekke årsaker til smerter i armene. Det kan komme av blant annet triggerpunkter, overbelastning, tendinitter som er den vanligste formen for betennelse. Nedsatt bevegelighet i nakkens ledd kan også være årsak til smerter og plager i arm.

Utredning og behandling

Hos oss går vi grundig igjennom din sykehistorie for å kartlegge hvilken behandling som passer deg som pasient best. Muskulatur, skjelett, nerver og betennelser produserer ofte forskjellige typer smerter og har ulikt smertemønster. Derfor bruker vi god tid på sykehistorien med pasienten for å danne et bilde av hvor symptomene er lokalisert, og hva slags symptomer det er snakk om. I behandlingen benyttes det en rekke teknikker for å gjenopprette normal funksjon i ledd, muskler, nervesystem og bindevev.

Du kan lese mer om gangen i behandlingen hos osteopaten på "hva skjer hos osteopaten"

TLF: 948 45 645  |  E-post: osteopat.lundsten@gmail.com  |  Myrveien 12, Ås

  • Facebook - svarte sirkelen
  • Instagram - svarte sirkelen